Fysiotherapie Stilobad Zwolle
Stilobadstraat 7
8021 AB Zwolle

038 - 453 32 58
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Kennis en kunde op het gebied van de sportmedische begeleiding op preventief vlak, bij blessures, revalidatie en taping/bracing.

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Manuele Therapie

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.


Manuele therapie

Fysiotherapie-Stilobad-Zwolle-Manuele-therapieHet doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering in de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:
  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het minder goed kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten, met of zonder uitstralende pijn naar de armen.
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten, al dan niet met in combinatie met rib en borstpijn.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.
  • Heupklachten
  • Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal duidelijk worden of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.
Facebook