Fysiotherapie Stilobad Zwolle
Stilobadstraat 7
8021 AB Zwolle

038 - 453 32 58
Dry needling

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Kennis en kunde op het gebied van de sportmedische begeleiding op preventief vlak, bij blessures, revalidatie en taping/bracing.

Manuele Therapie

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.


De McKenzie methode

De Mechanische Diagnose en Therapie voor a-specifieke rugklachten is in de jaren vijftig ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is. Juist met deze a-specifieke rug- en nekklachten houdt het McKenzie Concept zich bezig.
Zowel voor diagnose en therapie gebruikt McKenzie een model gebaseerd op de symptomen van de patiënt. Door te bepalen welke mechanische factoren (houdingen en bewegingen) van invloed zijn op het klachtenpatroon van de patiënt wordt duidelijk welke oefeningen en adviezen voor het dagelijks leven van de patiënt gegeven kunnen worden.
Het doel van deze benaderingswijze is de patiënt onafhankelijk van therapie en therapeut te maken en de kans op herhaling te verkleinen.
De zelfwerkzaamheid van de patiënt staat hierbij centraal.
De McKenzie therapie is grotendeels "hands-off" voor de therapeut.
Slechts wanneer de patiënt het niet meer alleen kan zal de therapeut gerichte therapeutische technieken gebruiken.

Voor meer informatie: www.McKenzie.nl
Facebook