Fysiotherapie Stilobad Zwolle
Stilobadstraat 7
8021 AB Zwolle

038 - 453 32 58
Manuele Therapie

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen…

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Kennis en kunde op het gebied van de sportmedische begeleiding op preventief vlak, bij blessures, revalidatie en taping/bracing.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.


Dry needling

Fysiotherapie-Stilobad-Zwolle-dry-needlingWat is dry needling therapie?

Dry needling is een behandelmethode binnen het werkterrein van de fysiotherapeut. Bij deze behandelmethode worden spieren aangeprikt met een naald, zonder vloeistof te injecteren (dry needling). Door middel van het aanprikken van myofasciale triggerpoints (spierknoopjes) in de spier, zal de spier ontspannen en de daarmee samenhangende pijn verdwijnen. Deze behandelmethode is zeer effectief bij chronische pijnklachten zoals hoofdpijn, whiplash, kaakklachten, rugklachten en tenniselleboog maar ook bij sportblessures zoals achillespeesklachten bij hardlopers. Fysiotherapie Stilobad is de fysiotherapiepraktijk met de meeste ervaring op het gebied van dry needling in Zwolle.

Lees meer...

Manuele therapie

Fysiotherapie-Stilobad-Zwolle-Manuele-therapieHet doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Lees meer...

Sportfysiotherapie

Fysiotherapie-Stilobad-Zwolle-fitness-02Kennis en kunde op het gebied van de sportmedische begeleiding op preventief vlak, bij blessures, revalidatie en taping/bracing. Gebruik maken van professionele apparatuur en begeleiding bij herstel en sportmedisch testen.Sportmassage & Onspanningsmassage

Kan worden ingezet voor (semi)proffesionele sporters ter ondersteuning bij sportactiviteiten. Wordt door enkele verzekeraars binnen het pakket vergoed.

Stoelmassage

De stoelmassage is een massage die gebruik maakt van zogenaamde drukpunten en is afkomstig van shiatsu massage. De massage kan door de kleding heen worden gegeven (laagdrempelig) en wordt vaak ingezet op de werkplek, bij congressen en (sport)activiteiten. De massage wordt gegeven in een daarvoor ontwikkelde stoel (zie foto) waarin maximaal ontspannen kan worden. De stoelmassage is bedoeld als korte energie gevende massage die meestal 15 minuten duurt en waarbij rug-nek-armen en handen worden behandeld.

De McKenzie methode

De Mechanische Diagnose en Therapie voor a-specifieke rugklachten is in de jaren vijftig ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is. Juist met deze a-specifieke rug- en nekklachten houdt het McKenzie Concept zich bezig.

Lees meer...

Ademtherapie & Ontspanningsherapie

Veel mensen hebben lichamelijke klachten zonder dat daar een duidelijke medische oorzaak voor is aan te wijzen. Voorbeelden hiervan zijn hyperventilatie, duizeligheid, hoofdpijn, rug- en nekklachten, algehele vermoeidheid, buikklachten.
Deze klachten kunnen spanningsgerelateerd zijn. Spanningsgerelateerde klachten hebben te maken met een te grote belasting; een lichamelijk en/of geestelijke belasting die groter is dan u aankunt. Wat is ademtherapie?
Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging.

Lees meer...

Incontinentie therapie

Wat is incontinentie?
Incontinentie is ongewild verlies van urine en/of ontlasting.
Dat kan variƫren van weinig tot zeer veel. De meeste mensen hebben last van urine-incontinentie. Er zijn verschillende vormen van urine-incontinentie. De bekendste vorm is stress-urine-incontinentie, dat wil zeggen: ongewild urineverlies bij plotselinge drukverhoging in de buik, zoals bij opstaan, bukken, tillen, hoesten, lachen of sporten. Wat houdt de behandeling in?
De fysiotherapeut bekijkt eerst of oefentherapie enig positief effect zal kunnen hebben. U krijgt informatie over de (vermoedelijke) oorzaak van uw incontinentie en een persoonlijk behandelplan met betrekking tot oefentherapie, houding en beweging, drinken en toiletgedrag.

Lees meer...

Facebook