Fysiotherapie Stilobad Zwolle
Stilobadstraat 7
8021 AB Zwolle

038 - 453 32 58
Manuele Therapie

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen…

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Kennis en kunde op het gebied van de sportmedische begeleiding op preventief vlak, bij blessures, revalidatie en taping/bracing.

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.


Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige van ons dagelijks bewegen
Pas wanneer u ergens last van krijgt, beseft u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor de behandeling van klachten maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.
Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis daarvan wordt met u een behandelplan opgesteld. Dit is maatwerk. Iedereen is anders. Daarom wordt bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft.
Er zijn verschillende mogelijkheden.

Bewegingstherapie
Dit noemen we ook wel oefentherapie.
Doel hiervan is b.v. het beïnvloeden van bewegingsmogelijkheden van gewrichten, spierkracht vergroten, houding en/of evenwicht verbeteren en het aanleren van een ademhalingstechniek en/of ontspanningsmethode.
Als onderdeel van de behandeling is thuis oefenen belangrijk.

Massage
Massage wordt vaak toegepast als ondersteuning van de oefentherapie. Doel hiervan is pijndemping door het verminderen van spanning in de spieren en het verbeteren van de bloedsomloop.

Fysiotechniek
Hieronder vallen de behandelingen met ultrageluid, stroom, warmte en koude (ijs). Doel hiervan is pijndemping en bevorderen van de bloedsomloop. Ook fysiotechniek wordt vaak toegepast als ondersteuning van de oefentherapie.

Preventief advies en voorlichting
Door gerichte begeleiding leert u herhaling of vererging van uw klachten te voorkomen.
Gewaarborgde kwaliteit
Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor gelden bepaalde basiseisen, waaronder een diploma van de studie fysiotherapie.
De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen gebruikt worden.
Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt bijscholing gestimuleerd.
Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring en scholing voldoet, wordt toegelaten tot het KNGF-kwaliteitsregister.

In onze praktijk zijn alle werkzame fysiotherapeuten ingeschreven in het kwaliteitsregister.

Wilt u meer informatie over fysiotherapie?
Kijk dan b.v. op www.fysiotherapie.nl
Of de website van KNGF, www.kngf.nl
Facebook